ryt200Hvorfor Yoga Alliance?

I august måned 2016 afsluttede jeg en internationalt godkendt yoga uddannelse på 200 timer.

Det var en uddannelse inden for Hatha Yoga, Vinyasa samt Yin og Restorativ yoga hos Yandara Yoga Institute, som har hovedsæde i Mexico. Betegnelsen for denne størrelse og type uddannelse er YTT200 (Yoga Teacher Training).
Denne uddannelse kvalificerede mig til at blive registreret hos den internationale organisation, Yoga Alliance. Her kan man blive registreret efter hvor meget uddannelse man har og hvor mange timer man har undervist.

For at blive registreret hos Yoga Alliance (hvor alle kan søge og indhente oplysninger om de pågældende yogalærer og yoga skoler) skal uddannelsen leve op til nogle internationale standarder. Dvs. uddannelsen skal opfylde nogle fastsatte krav, bla. indenfor asanas (øvelser/stillinger), pranayama (åndedrætsøvelser), anatomi og fysiologi.
Derudover skal de lærer/instruktører, der er på uddannelsen, også opfylde en række krav for at sikre, at den givne undervisning har den ønskede kvalitet og et højt fagligt niveau.
Ydermere er der en række krav til mig som registreret yogalærer, i form af efterfølgende videreuddannelse, for at man kan forblive registreret hos Yoga Alliance.

Denne registrering er et kvalitetsstempel af yoga underviseren og man kan på https://www.yogaalliance.org/ finde en liste over yogalærer og uddannelser fra hele verden. Det er selvfølgelig ganske frivilligt om man vil registreres hos dem, det er blot en mulighed man har, når uddannelsen lever op til kravene.

Jeg blev registreret hos Yoga Alliance den 30. september 2016 for min YTT200 hos Yandara Yoga Institute. En uddannelse jeg tog på Bali sammen med 19 andre studerende fra hele verden. En fantastisk oplevelse. Lærerigt og udfordrende på mange niveauer. Jeg vil fortælle meget mere om denne oplevelse i et andet indlæg.

Jeg er registreret som RYT200 (registred yoga teacher) på nuværende tidspunkt og der vil komme flere timer til, på godkendte uddannelser.

Share Button