Strala Yoga

I oktober 2017 var jeg på en rejse til Amsterdam og tage en Strala Yoga uddannelse. Jeg vidste i forvejen, at jeg kunne lide deres bevægende yogaform, det føles godt for min krop. Men jeg var ikke klar over, hvor stor betydning det egentlig ville få på min måde at undervise yoga på, og for mig personligt.

Strala Yoga er bygget op om naturlig bevægelse. Og hvad vil det så sige, at bevæge sig naturligt? Det burde egentlig ikke være et ”emne”, men desværre bruger flere og flere af os tiden bag en skærm, eller har travlt og er stressede. Vi har mange planer og gøremål HELE TIDEN, hvilket har stor indvirkning på hvordan i bevæger os og hvordan vi trækker vejret. Naturlig bevægelse kommer inde fra og ud. Dvs. vi bevæger os på den mest hensigtsmæssige måde, den måde det føles godt for os. Hvorfor bruge unødig energi på bevægelse, når vi i forvejen har så mange ting, der kræver energi og kræfter?

I Strala Yogaen er stillingerne ikke et mål i sig selv.
Målet er bevægelse i takt med vejrtrækning samtidig med at vi lytter til kroppen. Dvs. vi stresser ikke kroppen unødigt ved at tvinge os, eller bruge styrken eller vægten, på at presse os længere ud en stilling. Vi LYTTER til kroppen, dvs. vi prøver hele tiden at forfine den forbindelse der er mellem krop, sind og åndedræt så vi ikke stresser kroppen unødigt.

Det betyder ikke, at Strala Yoga er let eller ikke er udfordrende, det vil det sikkert være for nogen. Men tænk nu hvis vi kan overføre denne ”stress-minimering” til andre aspekter i livet, dvs. lytte til os selv, vores mave fornemmelse, vores vejrtrækning. Kunne det så medvirke til at man får det bedre?? Måske – jeg kan kun sige, at for mit eget vedkommende, forsøger jeg altid at tage en dyb indånding inden jeg gør nogle ting, om det er samtale med et andet menneske, stå i køen i super markedet osv osv. Og den dybe indånding sætter mig

i kontakt med kroppen og beroliger mig selv og nervesystemet og jeg kan meget bedre overskue de ting og de udfordringer som livet giver mig.

Strala Yoga er et sted at starte hvis du vil være god ved dig selv – hvis du bevæger dig godt og trækker vejret dybt, så går alting meget bedre.

Namasté Lisa

Share Button