DIY rens til din Yoga måtte

Som tidligere nævnt har jeg forsøgt mig med at lave en rens til min/mine yogamåtter.

Det er en opskrift jeg fandt på Yogaoasen.dk og den er meget simpel. Jeg er sådan et menneske der gerne vil lave alting selv og fra bunden, hvis det vel og mærke er til at gøre med almindeligt standard udstyr fra hjemmet. Jeg har det rigtig godt med at vide hvad der er i de ting jeg bruger eller spiser. Det er ikke altid det kan lade sig gøre at lave det selv (som regel pga tidsnød) og så er en eventuel købeudgave også HELT OK (det skal jeg nogle gange huske mig selv på…).

Opskriften er ret simpel men det kræver at du har en lille sprayflaske med forstøver.

Ingredienser til DIY Yogamåtte rens

2/3 af flasken fyldes med destilleret vand

1/3 af flasken fyldes med hvid eddike

1-2 dråber dōTERRA lavendel olie (den virker beroligende)

2-3 dråber dōTERRA Melaleuca olie (Tea Tree) (for dens anti bakterielle effekt)

2-3 dråber dōTERRA citron eller Bergamot æterisk olie

Du kan tilsætte andre æteriske olier efter humør og favoritter.

Hæld alle ingredienser sammen i en sprayflaske, ryst den godt og spray din måtterens på din yogamåtte. Lad det sidde et par minutter og tør det så væk med en fugtig klud.

Når man har sprayet og tørret måtten kan man dufte rensen i rummet – det dufter rent og dejligt (alt efter hvilke æteriske olier man har tilsat). Måtten bliver fint ren og dejlig at gå til.
Yogamåtterne til mine elever, er lavet af Naturgummi og det har sådan en ”gummi-agtig-lugt” (…..). Jeg syntes ikke den duft bliver erstattet af de dufte der er i rensen. Men i min rens med Citronolie, kan man godt svagt dufte den (når man f.eks. ligger i Balasana med næsen i gulvet).

Det er en fin og nem måtterens og jeg vil helt sikkert bruge den fremover, både til min egen yogamåtte men også til alle mine elevers yogamåtter.

Så har du tid til at kræse om din yogamåtte en dag, så prøv at lave denne rens. God fornøjelse.

Du kan bestille dōTERRA olierne hos mig, se mere på denne side

Share Button