namasteNamasté

På mine yogahold slutter vi altid af med et ”Namasté”.

Hvorfor Namasté?

Det er for mig, en vigtig måde at takke for den yogapraksis som vi netop har gennemført og vise min respekt for mine deltagere. Når jeg gør det under min egen yogapraksis, er det både for at vise respekt for mig selv, men også for at vise taknemmelighed over for de ting/muligheder/udfordringer (hvad det end måtte være) som der kommer til mig.

Mange ved ikke hvad det betyder eller syntes det er lidt mærkeligt, at vi pludselig skal afslutte med et ord, de ikke kender. Det kan for nogen lyde/virke som et religiøst udsagn, også fordi hænderne er samlet i bede stilling foran brystet (4.chakra, hjertechakraet, Anahata), mens man siger ordet Namasté. Nogle fører hænderne (i bede stilling) op foran panden (det tredje øje, 6. chakra, Ajna) og bukker. Det udtrykker den største respekt. Man siger ikke nødvendigvis Namasté mens man bukker, men det er det samme man udtrykker.

Hvad betyder Namaste?

Namasté er et ord på sanskrit, som er et gammelt indisk sprog, som stadig bruges af hinduer. I yoga har alle stillinger et sanskrit navn (da yoga er en gammel indisk tradition) og disse navne bevarer vi og de fleste har også en dansk (og engelsk) oversættelse.
Den direkte oversættelse er “Namah” som betyder “bøje” og “te” som betyder “for dig“, og direkte oversat bliver det til “jeg bøjer mig for dig”. For mig, betyder Namaste en samhørighed og at vi alle er ens, at vi hilser på hinanden fra hjertet og udviser respekt for hinanden.

Den engelske beskrivelse er som følgende:

I honour the place in you that is the same in me.

I honour the place in you where the whole universe resides.

I honour the place in you of love, of light, of peace and of truth.

I honour the place in you that is the same in me.

There is but one.

Namasté

Share Button