Hvorfor er CrossYoga så godt?? Både godt mig og for deltagerne.

Sidder med kaffen, her en søndag eftermiddag. Har lige sendt begge mine CrossYoga hold hjem. Storsmilende, med røde kinder og lidt våde tæer… De har fået en masse frisk luft, de har brugt deres muskler, brugt deres hjerne, observeret og arbejdet med vejrtrækningen. What’s not to like.

Jeg bliver tit mødt af et undrende spørgsmål – som egentlig ikke bliver formuleret som et spørgsmål, men mere som en konstatering… ”Jeg forstår ikke hvordan du kan have overskud til alle de her hold, kontorarbejde, mand og 3 børn”. Men forventningen til det udsagn, er som regel en forklaring…. Og den kommer her (jeg forsøger i hvert fald).

Det er nogle få ting, som jeg gør hver dag og som ringe i vandet, breder det sig og giver glæde og overskud for mig. Jeg husker blandt andet mig selv på, hvor vigtigt det er, at trække vejret dybt hver dag. HVER DAG. Og jeg sætter det gerne sammen med noget bevægelse – langsom bevægelse. Fordi tempoet alle andre steder er temmelig hurtigt, har jeg brug for, at der er noget der går langsomt. Og fordi rolige bevægelse med rolig vejrtrækning beroliger kroppen og nervesystemet (jeps, videnskabeligt bevist…) giver det udslag i, at jeg har en basis ro i kroppen og tankerne. Herefter kommer der den sunde mad. Jeg forsøger at lade frugt og grønt indgå i ALLE måltider. Det er nærmest en regel for mig, og jeg er faktisk lidt utilfreds og lidt tvær, hvis det ikke kan ladYoga i havene sig gøre. For mig er det næsten det sammen, som et dårligt måltid, hvis der ikke er grøntsager med. Fordi, det er de byggesten min krop skal bruge for at holde sig sund, for at have energi. Og min krop, skal ikke bygges op af ”dårlig” (læs: ernæringsfattigt) mad.

De tre ting, vejrtrækning, bevægelse og sund mad er de vigtigste ting for mig, for at jeg føler mig frisk og fuld af energi. De tre ting, er så vigtige, at der skal MEGET til, før jeg undviger. Men jeg lytter til kroppen, og sætter ikke afsted på en 10 km løbetur hvis den er øm og træt. Hvis jeg til gengæld har haft en travl dag eller kroppen er øm og træt og hovedet er fyldt med en masse informationer, er det ikke sofaen der trækker. Så skal jeg bevæge mig… langsomt… trække vejret… og bagefter har jeg det fantastisk. Hovedet er tømt og jeg kan mærke kroppen, den får løsnet spændinger osv op.

Hvis du så tilsætter deltagerne på CrossYoga holdet, der gerne vil bevæge sig, gerne vil være stærkere og mere mobile, gerne vil have frisk luft, gerne vil mærke efter i kroppen og trække vejret dybt, ja så har du min selvforkælelse, serveret på et sølvfad. De mennesker omkring mig, giver mig jo endnu mere energi – smil, røde kinder og bevægelse giver sammenhold og en FANTASTISK følelse i krop og sind.

 

Læs mere om CrossYoga her

Share Button