Begyndere er de bedste ?

… men de har også Instagram… SUK!!

 

Og hvorfor siger jeg så det?? Har instagram ødelagt yogaen?? Nej selvfølgelig ikke. Men det bedste ved begyndere er, at de som regel ikke har et mål med stillingen. Dvs. de er meget mere opmærksomme på hvor de flytter kroppen hen, end hvor de skal ende henne – hvis jeg, som guide, vel og mærke ikke siger slutstillingen som første info, men guider dem på vejen derhen via fokus på andre områder.

Men som sagt, har de også Instagram og har også set at nogen kan stå på hovedet uden at røre med hænderne, eller få foden om bag nakken og løfte sig op på hænder osv osv – og Yoga-begynderen er måske kun ved forøvelsen til hovedstand, dvs. de har måske tæerne i gulvet og syntes det er hårdt for hoved, nakke osv. Det KAN give dem en form for håbløshed, fordi de syntes der er langt til slut-stillingen. Mange bliver imponeret over de smukke, slanke og langbenede Yogier man ser på nettet. De bevæger sig elegant og laver de mest umuligt stillinger med lethed – sådan ser det i hvert fald ud. Men billeder er taknemmelige og er der lighed mellem den umulige stilling og på at have det godt med sig selv, være god mod andre og tilgå livet med lethed???

Jeg tror det ikke nødvendigvis (og jeg er klar over sådan er det for nogle). Der skal som regel MEGET øvelse til at lave de udfordrende stillinger og nogle gange, er det måske også sket på bekostning, af de signaler kroppen sender. De har måske presset sig selv ud i nogle yderstillinger, hvor kroppen ikke længere føler sig tryg. MÅSKE. MÅSKE IKKE. Men lad være med at forvente, at det er sådan yoga skal se ud. Som sagt, så ligger der som regel mange års træning bag de smukke, imponerende og udfordrende stillinger.

Yoga kan også bare være almindelig… og hvad er det så?? Ja det er hvad du gør det til. Det er dét yogaen giver dig, der er det vigtigste, ikke stillingen i sig selv. Jeg ved, for mit eget vedkommende, at yogaen er en slags selvforkælelse, en måde at være god ved mig selv, at gøre noget for mig selv. Her får jeg mulighed for at trække vejret dybt, mærke efter i min krop, hvor den tager mig hen (og gerne langsomt). Og med øget bevægelighed, kommer øget velvære og så er det fuldstændig lige meget, om det kommer ud af en fancy yogastilling eller blot at løfte mig fra barnets stilling til hunden med hovedet ned.

NAMASTÉ

Share Button